Itasd a sertést vörösborral - Mindenki hálás lesz érte

A karaj számtalan módon elkészíthető húsféle, érdemes kipróbálnunk különféle szószokkal is. Cikkünkben egy izgalmas receptet mutatunk - pikáns ízét a vörösbor adja. Próbáld ki!

Hozzávalók

  • 1 közepes aprított mogyoróhagyma
  • 1/2 csésze vörösbor
  • 1 tk cukor
  • 1/3 csésze csirke húsleves
  • 1/4 csésze szilvalekvár
  • 1/2 tk só
  • 1/4 tk bors
  • 1/2 tk őrölt koriander
  • 1/4 tk fokhagymapor
  • 4 csontos karaj
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés

Az aprított mogyoróhagymát a vörösborral és a cukorral tegyük fel főzni. Forraljuk fel, majd ha elforrt több mint a fele, adjuk hozzá a húslevest. Ha ez is elfőtte körülbelül a felét, vegyük alacsonyabb fokozatra, kanalazzuk bele a lekvárt és sóval, borssal fűszerezzük. A koriandert keverjük el még egy kis sóval és borssal, valamint a fokhagymaporral, és szórjuk be ezzel a húsokat. Olajat hevítsünk fel egy serpenyőben, és süssük jól át a karajszeletek mindkét oldalát. A melegen tartott szósszal együtt tálaljuk.

Fotó: tomandanitamorgan.blogspot.com

Oldalak

  • 1
  • 2
Címkék:

Szólj hozzá Te is!