Tesztelték a gyorséttermi sült krumplikat, ez kapta a legjobb minősítést
Gyorséttermi sült krumplikat tesztelt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a vizsgálat során a készítési körülményeket, illetve a sütőzsiradékot is ellenőrizték.
Négy gyorsétteremláncot ellenőriztek
A legfrissebb Szupermenta teszten négy gyorsétteremlánc egy-egy üzletében ugyanakkor tartott ellenőrzést a NÉBIH egy budapesti bevásárlóközpontban. A szakértők a felhasznált alapanyagokat, az elkészítés biztonsági szabályainak betartását, a higiéniai előírások teljesülését, a burgonyasütés technológiáját és a késztermék kezelését is górcső alá vették. A helyszíni vizsgálatok során a hatóság munkatársai mindenütt egységes szabályozottságot és fegyelmet tapasztaltak, sehol nem találtak súlyos élelmiszerbiztonsági hibát.
A sütőzsiradékot is tesztelték
A NÉBIH közleményében olvasható, hogy a sült burgonya készítésekor használt zsiradék minősége és felhasználási módja kiemelten fontos, hiszen szabálytalan kezelés esetén káros anyagok, poláros komponensek képződnek. A szakemberek mintát vettek a sütőolajból, a laboratóriumi eredményekből kiderült, a vizsgált anyagok megfeleltek a vonatkozó rendeletben meghatározott értékeknek.
Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!