Fokhagymás steak burgonya: világbajnok köret, ami zsebre teszi a sült krumplit

A krumplit is rengeteg módon lehet elkészíteni, de ha ezt a fokhagymás steak verziót egyszer megkóstolja az ember...

Hozzávalók

  • másfél kg burgonya
  • fél dl olaj
  • 2 ek fűszerkeverék
  • 2 ek fokhagymapor

Fokhagymás steak burgonya elkészítése

A krumplit héjában megfőzzük, majd mikor kihűlt, felszeleteljük (a steak burgonyát általában cikkekre szokták, de kör alakban elegánsabb, mindenki maga eldönti, milyenre szeretné). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és felsorakoztatjuk a krumplit. Veszünk egy tálat, az olajjal kikeverjük a sót, a fűszerkeveréket és a fokhagymaport, majd a szeleteket meglocsoljuk/kenjük vele és pirosra sütjük.

(Készíthető hozzá valamilyen szósz, mi a házi tartármártást ajánljuk.)

Lapozz a tökéletes krumplipüré és a tepsis húsos burgonya receptjéért!

Fotó: Taste.com.au

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!