Fokhagymás steak burgonya: világbajnok köret, ami zsebre teszi a sült krumplit
A krumplit is rengeteg módon lehet elkészíteni, de ha ezt a fokhagymás steak verziót egyszer megkóstolja az ember...
Hozzávalók
- másfél kg burgonya
- fél dl olaj
- 2 ek fűszerkeverék
- 2 ek fokhagymapor
- só
Fokhagymás steak burgonya elkészítése
A krumplit héjában megfőzzük, majd mikor kihűlt, felszeleteljük (a steak burgonyát általában cikkekre szokták, de kör alakban elegánsabb, mindenki maga eldönti, milyenre szeretné). Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és felsorakoztatjuk a krumplit. Veszünk egy tálat, az olajjal kikeverjük a sót, a fűszerkeveréket és a fokhagymaport, majd a szeleteket meglocsoljuk/kenjük vele és pirosra sütjük.
(Készíthető hozzá valamilyen szósz, mi a házi tartármártást ajánljuk.)