Recept

A majonéz leszármazottja: így készül az igazi tartármártás

A tartármártás közkedvelt, klasszikus szósz, ezzel a recepttel pedig elkészítheted a valódi, legfinomabb változatát.

Hozzávalók

  • 3 (keményre főzött) tojássárgája
  • 200 ml mogyoróolaj (napraforgó olaj)
  • 1 ek (15 ml) ecet vagy citromlé
  • 20 g finomra vágott, blansírozott hagyma (előfőzés: a hagymát rövid időre forrásban lévő vízhez adjuk, majd jeges vízzel "megijesztjük")
  • 3 ek majonéz
  • 1 ek apróra vágott metélőhagyma
  • só, frissen őrölt fehérbors

Tartármártás: elkészítés

A tojássárgákat simára keverjük, majd sózzuk, borsozzuk. Vékony sugárban hozzáadjuk az olajat, összedolgozzuk. Ezt követően hozzáadjuk az ecetet (vagy citromlevet), utána a hagymát, metélőhagymát, majonézt és amennyiben még belefér, ízlés szerint fűszerezzük (sóval, borssal). (Ez a recept egyébként Michel Roux-tól származik, a francia születésű séf a szószok mestere. Testvérével ők nyitották meg Nagy-Britannia első három Michelin-csillagos éttermét, a '60-as évek végén.)

A tartármártás itthon kötelező kísérője például a sajtnak és halnak, de ugyanolyan finom rántott csirkével tálalva is. Lapozz és mutatjuk a parmezános bundában sült falatok receptjét!

Fotó: Amuse-your-bouche.com

Oldalak

Recept
Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?