Baconös-spárgás tojáslepény: a legjobb dolog, ami a konyhában történhet
A tojáslepény vagy - ahogy az olaszok becézik - "frittata" szinte lehúzza az emberről a takarót, annyira szuper reggeli gyanánt. Jöhet a recept?
Hozzávalók
- 6 tojás ("L"-es)
- 2 cs bacon
- egyharmad csésze tej
- fél csésze morzsolt kecskesajt
- púpozott ek apróra vágott mogyoróhagyma
- fél tk dijoni mustár
- 1 csokor spárga
- olívaolaj
- 1 citrom leve
- só, bors
Elkészítés
A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a tejet, a kecskesajtot, a mogyoróhagymát, a mustárt és a sót. Az egészet öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Közben a spárgát mossuk meg, a fás részeit pedig törjük le. Locsoljuk meg olívaolajjal, a citromlével és szórjuk meg sóval, borssal. Ha letelt a 10 perc, a tojás tetején oszlassuk el a spárgát, közben vágjuk darabokra a bacont, szórjuk meg és tegyük vissza sülni még 15 perig.