Recept

Baconös-spárgás tojáslepény: a legjobb dolog, ami a konyhában történhet

A tojáslepény vagy - ahogy az olaszok becézik - "frittata" szinte lehúzza az emberről a takarót, annyira szuper reggeli gyanánt. Jöhet a recept?

Hozzávalók

  • 6 tojás ("L"-es)
  • 2 cs bacon
  • egyharmad csésze tej
  • fél csésze morzsolt kecskesajt
  • púpozott ek apróra vágott mogyoróhagyma
  • fél tk dijoni mustár
  • 1 csokor spárga
  • olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • só, bors

Elkészítés

A tojásokat verjük fel, majd adjuk hozzá a tejet, a kecskesajtot, a mogyoróhagymát, a mustárt és a sót. Az egészet öntsük egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. 200 fokra előmelegített sütőben süssük 10 percig. Közben a spárgát mossuk meg, a fás részeit pedig törjük le. Locsoljuk meg olívaolajjal, a citromlével és szórjuk meg sóval, borssal. Ha letelt a 10 perc, a tojás tetején oszlassuk el a spárgát, közben vágjuk darabokra a bacont, szórjuk meg és tegyük vissza sülni még 15 perig.

Lapozz a Fördős Zé-féle tökéletes tojás és a majonézes tojássaláta receptjéért is!

Fotó: Cookdiary.net

Oldalak

Recept
Sztárok
A szókimondó stílusáról ismert magyar híresség most az elmúlt évtizedek egyik legnépszerűbb magyar tévésorozatát pécézte ki magának.
Utazás
Ha imádod a hamisítatlan mediterrán hangulatot, az autentikus természeti környezetet, a történelmet és a tengerpartot, akkor számodra gyerekjáték lesz a megfejtés!
Lifestyle
Sokan nem is tudják, de egy ártalmatlannak tűnő szokással gyakorlatilag megágyaznak a penésznek a fürdőszobában - ha te is gyakran elköveted ezt a hibát, akkor itt az ideje, hogy változtass a bevett...