Spagetti rukkolával és rákkal

Egy igazi nyári fogáshoz elengedhetetlen a tészta és a tengerből származó finomságok. Ebben az esetben a spagetti fel lett turbózva ínycsiklandó rákkal, és a még különlegesebb íz érdekében a rukkola is kihagyhatatlan alapanyag.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    25 dkg spagetti tészta
  • 4 db languszta
  • 2 marék rukkola
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 szál újhagyma
  • 2 db paradicsom
  • chilipaprika
  • olívabogyó
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • bazsalikom
  • fél citrom
  • extraszűz olívaolaj
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • oregano
  • chiliszósz
  • fehérbor
  • parmezán sajt

Elkészítés

A tésztát tegyük fel enyhén sós vízbe főni. Közben a hagymákat és a bazsalikomlevelet aprítsuk fel, a paradicsomokat és a citromot pedig vágjuk szeletekre. Vegyünk elő egy serpenyőt, és tegyük bele a hagymákat dinsztelődni, majd törjük rá a fokhagymát és a chilipaprikát. Adjuk hozzá a paradicsom darabokat, az olívabogyókat, a bazsalikomleveleket, majd ízesítsük fűszerekkel, locsoljuk meg kevés chiliszósszal, facsarjunk bele citromlevet, végül tegyük bele a rákokat. Keverjük meg, és hagyjuk sülni. Kis idő elteltével locsoljunk bele 1 kis pohár fehérbort, majd vegyük ki a rákokat. Ha kész a tészta, szedjük rá a szószra, adjuk hozzá a rukkolát és alaposan keverjük össze. Vegyük le a tűzről, és tálaláskor a tésztára szedjük a rákot, majd hintsük meg parmezánnal.

Készíts el magadnak Spanyolország egyik legkedveltebb receptjét, a tengeri gyümölcsös Paellát!

Oldalak