Paella - Spanyolország egyik legfinomabb receptje

A Paella, a valenciai régió tipikus étele, sőt mi több, Spanyolország legtipikusabb receptje. A nevét arról a konyhai edényről kapta, amiben készitik, a paelláról.

Hozzávalók:

  • 40 dkg rizs
  • 2 fej vöröshagyma
  • Néhány gerezd fokhagyma
  • 1 liter zöldség- vagy húsleves
  • 1 piros kaliforniai paprika
  • 1 kis szál chorizo (spanyol kolbász)
  • ½ kg zöldborsó
  • 1 kg tenger gyümölcsei (fekete kagyló, király rák, apró polip, tintahal, bármilyen tengeri hal vegyesen)
  • Néhány szál sáfrány (ha nincs sáfrányunk, 1 kis kanál kurkumával helyettesítsük)
  • Bors

Elkészítés:
Olívaolajon hagymát pirítunk, majd hozzáadjuk a rizst és a fokhagymát. A levessel felöntjük, fűszerezzük. Mikor a rizs félpuhára főtt, hozzáadjuk a zöldségeket, majd a felszeletelt kolbászt és végül a tenger gyümölcseit. Még néhány percig főzzük, mikor elkészült néhány percig pihentetjük. Tálalás előtt citromgerezdekkel és frissen aprított petrezselyemmel tálaljuk.

Szerző: Duffek Judit

Oldalak

Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.