Bátran főzz búzasörrel: íme 3 étel, amiből nem érdemes kihagyni a frissítő italt

Sokszor mondják, hogy a fröccsök és a koktélok az igazán csajos italok, de Marton Adri gasztroműsorvezető bebizonyította, hogy egy kellemes citrusos búzasör, ugyanannyira sokszínű, mint például a száraz fehérbor. (x)

Sütés-főzés búzasörrel

Marton Adri most három olyan sörös receptet mutat nektek, amit feltétlenül készítsetek el a nyári melegben, mert nem fogjátok megbánni. A 1664 Blanc egy prémium búzasör, melynek citrusos ízjegyei, korianderes ízvilága remekül passzol a konyhába, bár egy jó hangulatú baráti összejövetelen is tökéletesen megállja a helyét. Nézzük mi készült ebből a frissítő italból:

Francia sajtos-sörös quiche

Hozzávalók 4 főre:

Tészta:

  • 130 g Finomliszt
  • 130 g Teljes kiőrlésű liszt
  • 130 g Vaj (hideg)
  • 1 db Tojás
  • 1 csipet Só

Töltelék:

  • 4 db Tojás
  • 1 doboz Ricotta
  • 1 dl 1664 Blanc sör
  • 1 dl Tejszín
  • 10 dkg Trappista sajt reszelve
  • 20 dkg Cheddar sajt reszelve
  • 1 csomag Baby spenót
  • 6 szál Spárga
  • 6 fej Gomba
  • 2 gerezd Fokhagyma
  • 3 ek Olívaolaj
  • 1 csipet Bors
  • 1 kk Só

Elkészítés:

Tészta:

A liszteket elkeverjük a sóval,hozzáreszeljük a vajat, hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk.
Visszatesszük a hűtőbe 20 percre majd kinyújtjuk és a piteformába helyezzük.
15 perc alatt 180 fokon a sütőben vakra sütjük.

Töltelék:

Az olajon a felszeletelt, fokhagymát, gombát és a feldarabolt spárgát átpirítjuk.
Felverjük a tojásokat és hozzákeverjük a ricottát, a sört ,a tejszínt,a sót és borsot.
Ezután hozzáadjuk a gombát, a spárgát,a spenótot és sajtokat.
A formába öntjük és 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük.
Várjuk meg amíg kihűl, csak azután vágjuk fel.

francia sajtos sörös quiche reggelire

Lapozz a további sörös receptekért Marton Adri konyhájából!

Oldalak

  • 1
  • 2