Comfort food a hétköznapokra – Soksajtos-húsos sült tészta

Diéta ide vagy oda, a tészta az egyik legjobb dolog a világon. Őt már csak a sült, olvasztott sajt előzheti meg a versenyben, de ez persze szubjektív vélemény. Ha pedig ez a két csoda egyesül, abból isteni dolgok sülhetnek ki. Például ez a szaftos, soksajtos, darált húsos, sütőben sült tésztaétel.

Soksajtos-húsos tészta

A szaftos, sajtos tésztánál kevés jobb dolog van a világon - pláne, ha meg is van sütve

Hozzávalók:

  • 50 dkg tészta (penne, masni, orsó ízlés szerint)
  • 50 dkg darált hús
  • 1 doboz sűrített paradicsom
  • 200 ml tejszín
  • 100 ml víz
  • 1 fej vöröshagyma
  • 40 dkg sajt reszelve (ízlés szerint)
  • 1 tk olaszos fűszerkeverék
  • ízlés szerint só, bors
  • olaj és vaj a sütéshez

Elkészítés:

  1. A tésztát főzzük meg a csomagoláson leírtak szerint.
  2. A vöröshagymát aprítsuk fel, dinszteljük meg az olajon.
  3. Ha a hagyma megpuhult, adjuk hozzá a húst. Sózzuk, borsozzuk és pirítsuk kb. 10 percig.
  4. Ha a hús megpirult, adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, a tejszínt és a vizet, fűszerezzük ízlés szerint. Főzzük tovább 10-20 percig, amíg a hús megpuhul.
  5. Ha elkészült, vegyük le a tűzről és szórjuk bele a reszelt sajt felét, majd alaposan keverjük el.
  6. Egy hőálló tálat vajazzunk ki, öntsük bele a kifőtt tésztát, rá pedig a húsos keveréket. Alaposan keverjük el, majd a tetejét szórjuk meg a reszelt sajt második felével.
  7. 180 fokra előmelegített sütőben süssük 25-30 percig – amíg a sajt megpirul.
Fotó: 123rf.com

Oldalak