Recept

Sólet: Egy fenséges fogás, ami mellől aztán nem hiányzik a leves!

Sütőben készítve a legfinomabb.

Sólet

Hozzávalók:

  • 1 füstölt csülök
  • 30 dkg fehér bab
  • 10 dkg árpagyöngy
  • 2 ek zsír
  • 1 nagyobb vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk őrölt paprika
  • 1 ek liszt
  • 4 tojás
  • bors
Fotó: Instagram.com/p.brabra

Elkészítés:

A húst és a babot előző este külön-külön beáztatjuk. A zsírt, a hagymát, a babot, a megmosott és lecsöpögtetett gerslit, a zúzott fokhagymát és a paprikát egy hőálló tálba tesszük, majd megsózzuk, borsozzuk. Az egészet meghintjük liszttel, alaposan összekeverjük, aztán felöntjük vízzel és felforraljuk. A füstölt húst ezután tesszük bele és sütőben kb. 2,5 óráig pároljuk. Ha elfőtte a levét, folyamatosan pótoljuk. Ha minden megpuhult, a húst felszeleteljük, megfőzzük a tojásokat és még melegen tálaljuk.

Még két babos ételért lapozz a következő oldalra!

Leadfotó: Instagram.com/p.brabra

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...
Sztárok
Mikes Anna és Krausz Gábor hamarosan visszatérnek Magyarországra az Ázsia expressz forgatásáról. Remélhetőleg csak pozitív élményekkel gazdagodtak odakint.
Sztárok
Rengeteg legendás csókjelenetnek lehettünk már tanúi a filmvásznon, de gondoltad volna, hogy akadnak köztük olyanok is, melyeket a színészek belülről teljesen másként éltek meg, mint azt...