Sólet: Egy fenséges fogás, ami mellől aztán nem hiányzik a leves!
Sütőben készítve a legfinomabb.
Sólet
Hozzávalók:
- 1 füstölt csülök
- 30 dkg fehér bab
- 10 dkg árpagyöngy
- 2 ek zsír
- 1 nagyobb vöröshagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 kk őrölt paprika
- 1 ek liszt
- 4 tojás
- só
- bors
Fotó: Instagram.com/p.brabra
Elkészítés:
A húst és a babot előző este külön-külön beáztatjuk. A zsírt, a hagymát, a babot, a megmosott és lecsöpögtetett gerslit, a zúzott fokhagymát és a paprikát egy hőálló tálba tesszük, majd megsózzuk, borsozzuk. Az egészet meghintjük liszttel, alaposan összekeverjük, aztán felöntjük vízzel és felforraljuk. A füstölt húst ezután tesszük bele és sütőben kb. 2,5 óráig pároljuk. Ha elfőtte a levét, folyamatosan pótoljuk. Ha minden megpuhult, a húst felszeleteljük, megfőzzük a tojásokat és még melegen tálaljuk.