Soha többé rendelés – itt a legegyszerűbb házi pizza recept

Azt előre leszögeznénk, hogy az igazi, autentikus, vékony tésztás olasz pizzát nagyon nehéz lesz überelni. A magyar hétköznapokban azonban a pizza legtöbbször valamilyen horror áron házhoz rendelt, gyenge utánzatot takar, rosszabb esetben pedig a közértes mirelit változatot. Pedig jó pizzát házilag készíteni egyáltalán nem ördöngösség – a titok a minőségi hozzávalókban (és a jó társaságban) rejlik. Persze egy jó kemence csak fokozza az élményt, de egy hagyományos sütőben is isteni finom pizzát tudunk sütni. A feltéteket ízlés szerint variálhatjuk.

Pizza házilag

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg rétesliszt
  • 1 kávéskanál szárított élesztő
  • 2,5 dl víz
  • ½ dl olívaolaj
  • 1 kávéskanál só
  • 1 kávéskanál cukor

A szószhoz:

  • 1 doboz paradicsompüré (kb. 50 dkg)
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 1 kávéskanál szárított oregánó
  • 1 kávéskanál szárított kakukkfű
  • 1 kávéskanál szárított majoranna
  • 1 kávéskanál cukor vagy méz
  • ízlés szerint só, bors

További feltét opciók:

  • jó minőségű sonka
  • reszelt sajt (parmezán, trappista…)
  • mozzarella sajt
  • rukkola
  • olajbogyó

Az elkészítés leírásához lapozz.

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2