Sajtos rúd

A sajtos rúd az egyik legfinomabb pékárú, azonban néha érdemes otthon is elkészíteni, hiszen az biztosan még ízletesebb a boltinál.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1/2 kg liszt
  • 1/2 kg disznózsír
  • 3 dkg élesztő tejben futtatva
  • 1 tojás
  • 2 dl tejföl
  • 10 dkg trappista sajt
  • 10 dkg füstölt sajt reszelve

Elkészítés

A hozzávalókat a kétféle sajt keverékének a felével jól összegyúrjuk, utána 3/4 órára betesszük a hűtőbe pihenni. Az idő eltelte után egy lisztezett deszkán kinyújtjuk és egy egész tojással megkenjük a kinyújtott lapot. Ezután kis rudakra szeleteljük és a maradék sajt keverékével megszórjuk. Előmelegített sütőben 175 fokon kell sütni. A tepsit nem kell zsírral kikenni, mert a tésztában van elegendő!

Fotók: zastavki.com

Oldalak

Fashion&Beauty
Rihanna ismét elképesztő külsővel jelent meg: a barbadosi énekesnő nemrég a Fenty és a Puma közös eseményén tette tiszteletét, ahol mindenki megcsodálhatta vadonatúj frizuráját.
Fashion&Beauty
Szinte minden alkalomhoz passzol és feldobja a leghétköznapibb outfitet is.