Őszi fahéjas gyümölcsleves
A hidegebb, esős idő közeledtével esténként mindenkinek jól esik egy meleg őszies leves. A következő recepttel elfogadhatóbbá válhat a zord időjárás.
Hozzávalók
- 60-70 dkg gyümölcs, ami lehet alma, körte, szilva, őszibarack.
- cukor vagy bármilyen édesítő
- vaníliás pudingpor
- fahéj
- 5-6 db szegfűszeg
- citromhéj
- kevés citromlé
- kevés rum vagy néhány csepp aroma
Elkészítés
A gyümölcsöket tegyük fel főni vízbe és ízesítsük ízlés szerint a fahéjjal, szegfűszeggel és a citromhéjjal. Ha elérte a számunkra ideális állagot a gyümölcs, akkor keverjük bele a tejben feloldott, cukorral ízesített pudingport és kevergessük, míg be nem sűrűsödik. Végül csepegtessük bele a rumot és egy kevés citromlét.
Készítsd el a tartósítószer nélküli fahéjas őszibarack befőttet is!
Fotók: serialoptimist.com