Sajtos pulykamell spenótágyon
Fontos az egészséges táplálkozás, ezért a vörös hús helyett válasszunk inkább fehér húst, továbbá a sült burgonya helyett tökéletes döntésnek bizonyulnak az egészségesebb köretek. A sajtos pulykamell spenótágyon egy egészséges ebédnek ígérkezik.
Hozzávalók
- 50 dkg spenótlevél
- 25 dkg paradicsom
- 1 dl zöldségleves
- 4 szelet pulykamellfilé
- olaj
- 4 szelet gouda sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
Elkészítés
A spenótot mossuk meg, majd csepegtessük le. A zöldséglevest forrósítsuk fel egy lábasban, adjuk hozzá a spenótot, az összetört fokhagymát, ízesítsük sóval, és lefedve pároljuk 10 percig. Közben egy serpenyőben forrósítsunk fel olajat, és a sós-borsos pulykamellek mindkét oldalát süssük pirosra. A sütőt 200 fokra melegítsük elő, olajozzunk ki egy sütőformát, majd rakjuk bele a spenótokat, fektessük rá a pulykamelleket, a tetejére pedig tegyük rá a paradicsomszeleteket, és a sajtot. A sütőben süssük meg 15 perc alatt, és melegen tálaljuk.
Készíts magadnak tormás-káposztás pulykát is!