Kókuszos málnatorta

Az édes kényeztetés mindenkinek jár. Ne foszd meg magad az élet apró örömeitől, amit egy szelet nyújthatna ebből a finom, omlós süteményből. Ráadásul a kókusz íze közvetlen az édenkertbe varázsol.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    15 dkg finomliszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 4 tojás
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg olvasztott vaj
  • 10 dkg dara
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 citrom lereszelt héja
  • 2 dl natúr joghurt
  • 30 dkg málna

Elkészítés

Először is a sütőt melegítsük elő 180 fokra, a lisztet pedig keverjük el a sütőporral. Utána a tojásokat keverjük össze elektromos habverővel a cukorral és egy csipet sóval addig, amíg fehér nem lesz, majd fakanállal keverjük hozzá a lisztet, a darát, a kókuszreszeléket, a citromhéjat, az olvasztott vajat és a joghurtot. Keverjük el benne óvatosan a málnát, majd öntsük bele egy sütőpapírral bélelt formába. Szórjunk a tetejére egy kis kókuszt, és addig süssük, amíg a teteje egy picit meg nem pirul. Ahogy kész van, a formából tegyük egy rácsra hűlni, majd kockákra vágva tálaljuk.

Kóstold meg az eredeti Islert is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!