Recept

Szezámmagos húsgolyó avokádós salátával

Ez a recept azoknak való, akik igazi ínyenceknek számítanak. A szezámmagos húsgolyó tökéletesen passzol az avokádós salátához. Nem telít el, teljesen egészséges, ráadásul nem kell órákat tölteni a konyhában.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    2 avokádó
  • 40 dkg paradicsom
  • 2 zöldcitrom leve
  • 4 gerezd fokhagyma
  • gyömbér
  • 2 szál póréhagyma
  • 4 szál koriander
  • 40 dkg darált csirkemell
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál szezámmag
  • olaj
  • 5 dkg feta sajt
  • salátalevelek a tálaláshoz

Elkészítés

Az avokádót hámozzuk meg, vágjuk félbe, és távolítsuk el a magjait. A húsát kockázzuk fel, és öntsünk rá citromlevet. A paradicsomot mossuk meg, és vágjuk negyedekre. A többi zöldséget is tisztítsuk meg, a póréhagymát vágjuk karikákra, a fokhagymát és a gyömbért pedig reszeljük le. Ezeket a hozzávalókat mind keverjük össze, majd ízesítsük sóval, borssal és finomra vágott korianderrel. A húst keverjük össze a tojással, ízesítsük sóval és borssal, majd formázzunk belőle golyókat, végül forgassuk bele a szezámmagba. Süssük ki forró olajban, majd tegyük rá egy tálba kirakott salátaágyba. Dobáljunk rá kockára vágott fetát, tegyünk mellé az avokádós salátából, és már tálalhatjuk is.

Kóstold meg a töltött avokádót is!

Oldalak

Recept
Lifestyle
Egy gimnazista úgy érezte, hogy volt egy idős férfi, aki mindenbe bele akart kötni. Később neki a súlyát is elkezdte erősen kritizálni.
Sztárok
Gáspár Győző már tudja jól, hogy mi lesz a titka annak, ha visszakerül a képernyőre. A végén persze még az is lehet, hogy igaza lesz.
Lifestyle
Igyekszünk tudatosan vásárolni, és sokan fordulnak már az olcsóbb, saját márkás termékek felé a szupermarketekben. Viszont tudod, hogy valójában mit teszel ilyenkor a kosaradba?