Töltött avokádó - Egyszerű és isteni
Ha vacsoravendégeket várunk és szeretnénk őket lenyűgözni valami látványos, ám könnyen elkészíthető fogással, a töltött avokádó tökéletes előételnek bizonyulhat.
Hozzávalók:
- 1 vékony szál újhagyma
- 4 nagyobb csirkemell
- 1 gerezd fokhagyma
- fél teáskanál currypor
- só
- Cayenne-bors
- 2 evőkanál olívaolaj
- citromlé
- 2 evőkanál majonéz
- 2 evőkanál krémsajt
- 4 avokádó
- 50 g reszelt parmezán
- 1 evőkanál csíra
- 1 evőkanál metélőhagyma
- 2 paradicsom
Elkészítés:
Mossuk meg a csirkemellet, csöpögtessük le és vágjuk apró csíkokra. Hámozzuk meg a fokhagymát, szeleteljük apróra, keverjük össze a csirkehússal, curryvel, sóval és Cayenne-borssal, majd süssük meg az egészet.
Mossuk és hámozzuk meg az újhagymát, majd karikázzuk is fel. 2-3 percig pirítsuk forró olajban az újhagymát, majd hagyjuk kihűlni és ízesítsük pár csepp citromlével. A majonézt keverjük össze a krémsajttal.Vágjuk félbe és magozzuk ki az avokádókat, a közepükbe pedig tegyünk egy kis adagnyi majonézes keveréket és parmezánt. Keverjük össze a csirkét és az újhagymát, púpozzuk az avokádóba. Tálalás előtt szórjuk meg egy kevés csírával, metélőhagymával és apróra vágott paradicsommal.