Rukkolás-fenyőmagos metélt

Az olaszok tudják, hogy kell élni, és azzal is tisztában vannak, hogy kell minél színesebbé tenni a konyhájukat. Ha te is olyan kreatív szeretnél lenni, mint ők, ne habozz, próbálj ki mindent. Kezdheted akár ezzel a recepttel is.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    50 dkg metélt tészta
  • 1 csokor zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 db paradicsom
  • olívaolaj
  • 1 marék rukkola
  • 5 dkg fenyőmag
  • reszelt parmezán sajt

Elkészítés

Először tisztítsuk meg a hagymákat, mossuk meg a paradicsomot, és mindegyiket aprítsuk fel. az olajat forrósítsuk fel egy mélyebb serpenyőben, majd futtassuk meg rajta a hagymákat. Szórjuk bele a paradicsomdarabokat is, és ízesítsük sóval és borssal. Közben enyhén sós vízben főzzük meg a tésztát, majd szűrjük le, illetve a rukkolát mossuk meg, szárítsuk le, és forgassuk össze a paradicsomos szósszal. Ezt forgassuk össze a kész tésztával, majd szórjuk rá a zsiradék nélkül megpirított fenyőmagot és a parmezánt is.

Kóstold meg a szintén fenyőmaggal készült grízes desszertet ízletes kompóttal!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!