Recept

Mediterrán burgonyasaláta tonhallal

Ilyen nagy melegben mi esne jobban, mint a mediterrán konyha jellegzetes ízvilága. Egy hátránya van: ha belekóstolsz, egyszerűen képtelen leszel abbahagyni. Még jó, hogy nem hizlal.

Hozzávalók

  • 80 dkg kifliburgonya
  • 1 babérlevél
  • 1 csokor újhagyma
  • 1 piros húsú paprika
  • 10 bazsalikomlevél
  • 4 szál friss oreganó
  • 10 dkg kovászos uborka
  • 1 doboz olajos tonhal
  • fekete olajbogyó
  • őrölt bors

Az öntethez:

  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál borecet
  • fél citrom leve
  • porcukor
  • olívaolaj

Elkészítés

A burgonyát héjában főzzük meg sós-babérleveles vízben. Közben a hagymát karikázzuk fel, a paprikát pedig csumázzuk ki, és vágjuk kisebb kockákra. A bazsalikomot és az oreganót öblítsük le, és néhány szár kivételével aprítsuk fel. Az uborkát karikázzuk fel, a tonhalat pedig tördeljük kisebb darabokra. Az öntethez vegyünk elő egy mélyebb tálat, öntsük bele a bort, adjuk hozzá a borecetet, a citromlevet, a porcukrot és a sót. Adjuk hozzá az olívaolajat is, majd ízesítsük őrölt borssal. Végül a kész burgonyát hámozzuk meg, vágjuk szeletekre, és tegyük bele az öntetbe. Adjuk hozzá a hagymát, a paprikát, az uborkát, a tonhalat, az olívabogyókat, a bazsalikomot és az oreganót, majd hagyjuk összeérni az ízeket. Hidegen tálaljuk, a félretett szárakkal díszítve.

A hal igen egészséges, ráadásul a tonhalkrémes meleg szendvics igen ízletes vacsora.

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyiunkban feltámad a vágy, hogy egy kissé felfrissítsük, megújítsuk ruhatárunkat. Mielőtt viszont óriási költekezésbe vernénk magunkat, érdemes elgondolkodnunk azon, mely alapdarabok...
Lifestyle
Az Oroszlán szerelmi élete meglepő fordulatot vehet. Napi horoszkóp!