Retek-karalábé főzelék ínyenceknek - Recept

A hagyományos bab-, tök- vagy lencsefőzelék helyett ezúttal készítsünk egy különlegességet a családnak! Ez a finom retek-karalábé főzelék mindenkinek ízleni fog.

Hozzávalók

  • 3 karalábé
  • 2 csokor hónapos retek
  • 7-8 szál újhagyma
  • 4 ek liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 ek olaj
  • 2 leveskocka
  • 1 csokor petrezselyem
  • só, bors

Elkészítés

A retket és a karalábét mossuk meg és kockázzuk fel. A petrezselymet és az újhagymát tisztítsuk meg és aprítsuk fel. Utóbbit olajban fonnyasszuk meg, szórjuk rá a petrezselyem felét, majd a felkockázott retket és a karalábét. Ha kissé megpirultak, adjuk hozzá a leveskockákat és 1 liter vizet. Nagyjából negyedórán keresztül főzzük puhára a zöldségeket. Közben a tejfölben keverjük el a lisztet, egy kis főzőlével hígítsuk fel, majd adjuk hozzá a zöldséges léhez, amit aztán sózzunk, borsozzunk ízlés szerint. Szórjuk bele a maradék petrezselymet és főzzük tovább 2-3 percig. Tálaláskor a főzeléket felkarikázott retekkel díszítsük.

Ha tetszett a recept, nyomj egy lájkot vagy oszd meg másokkal is!

Fotó: 200birdies.wordpress.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!