Gyors, egyszerű, laktató és nagyon olcsó: Reszelt krumplival rakott karaj

Egy finom egytálétel vasárnapra.

Reszelt krumplival rakott karaj

Hozzávalók:

  • 50 dkg sertéskaraj
  • 1 kg krumpli
  • 2 nagy fej hagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 1 nagy tejföl
  • 1 dl olaj
  • pirospaprika
  • só, bors

Elkészítés:

A krumplit héjában megfőzzük, a húst szeletekre vágjuk, kiklopfoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk és mindkét oldalát nagy hőfokon megsütjük, majd félretesszük. A hagymát felkockázzuk és olajban megpirítjuk, rádaraboljuk a paradicsomot és a paprikát, majd összeforraljuk és hozzáadjuk a tejfölt. A tepsit kizsírozzuk és összeállítjuk az ételt: egy szelet hús, ráreszeljük a krumplit, majd csorgatunk rá a tejfölös masszából – a folyamatot addig ismételjük, amíg a hozzávalók el nem fogynak. 200-220 fokra előmelegített sütőben körülbelül egy óra alatt készre sütjük.

További két rakott ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!