Pasifogó vacsora: Sertéskaraj gombás mártással

Ha különleges alkalmat ünnepelnél a barátaiddal, fontos vendégek érkeznek hozzátok vagy még éppen csak most kezdtél randizni a kiszemelteddel ez az étel tuti befutó. A fűszeres hús, a lágy szósz és a krémes krumplipüré hármasa olyan tökéletes menü, amivel mindenkit le tudsz venni a lábáról.

Sertéskaraj gombamártással

Hozzávalók

  • 6 szelet kicsontozott karaj
  • 1 csésze liszt
  • 1 tk hagymapor
  • 1 tk pirospaprika
  • ½ tk só
  • bors ízlés szerint
  • 3 ek olívaolaj
  • 3 ek vaj
  • 3 csésze szeletelt gomba
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ½ csésze alaplé
  • ¼ csésze tejszín

Elkészítés

Egy edényben keverjünk össze ¾ csésze lisztet a hagymaporral, a pirospaprikával, a sóval és a borssal. Forgassuk meg ebben a karajszeleteket, majd 3 evőkanál olívaolajon pirítsuk meg. Ha mindkét oldala jól megsült, vegyük ki a serpenyőből a húsokat. A serpenyőben olvasszunk fel vajat, majd adjuk hozzá a felszeletelt gombát és a felaprított hagymát. Pároljuk meg, majd adjuk hozzá a zúzott fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk. Ekkor szórjuk meg negyed csésze liszttel és keverjük össze. Adjuk hozzá az alaplevet és a tejszínt. Kevergetve főzzük tovább, majd tegyük bele vissza a karajszeleteket. 3-5 perc alatt főzzük össze, majd krumplipürével tálaljuk.

Még két szuper főételért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!