Póréhagymás burgonyakrémleves - Könnyed tavaszi finomság
Cikkünkben ezúttal egy könnyed, tavaszi fogás receptjét mutatjuk be. Ha szeretnéd valami finomsággal meglepni a családodat, ezt ki kell próbálnod!
Hozzávalók
- 2 ek olaj
- 4-5 közepes burgonya
- 3 nagy póréhagyma
- 6 csésze alaplé
- só
- 1-2 ek frissen facsart citromlé
- 1/2 csésze tejszín
- 1/2 csésze tejföl
- 1/3 csésze aprított petrezselyem
Elkészítés
Forrósítsuk fel az olajat egy edényben, majd tegyük bele a megtisztított és feldarabolt burgonyát és póréhagymát. Kevergetve pároljuk, míg a zöldségek kissé megpuhulnak, majd adjuk hozzá az alaplevet. Főzzük 20-30 percig, majd vegyük le a tűzről és az egészet botmixerrel turmixoljuk össze. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt és ízesítsük sóval, citromlével, tejföllel és aprított petrezselyemmel. Keverjük el és szedjük ki tányérokba a levest.