Piskótatekercs tojáslikőrös krémmel töltve

Ennél ünnepibb desszertet nehezen találni.

Piskótatekercs tojáslikőrös krémmel töltve

Hozzávalók

A tésztához

  • 100 g liszt
  • 100 g cukor
  • 5 db tojás

A töltelékhez

  • 120 g cukor
  • 2 dl tejszín
  • 2 dl tojáslikőr
  • 1 dl tej
  • 1 csomag vaníliás krémpor
  • 3-4 ek lekvár

Elkészítés

Keverjük habosra a tojások sárgáját és a cukrot, majd adjuk hozzá a kemény habbá vert fehérjét és a lisztet. Óvatosan keverjük össze, majd a masszát simítsuk el a sütőpapírral kibélelt tepsiben. Süssük 180 fokon nagyjából 15 percig. Közben forraljuk fel a tejet, majd adjuk hozzá a likőrrel és cukorral elkevert krémport. Hagyjuk, hadd sűrűsödjön. Vegyük le a tűzről, de kevergessük egészen addig, amíg ki nem hűl. Ekkor a tejszínből vert kemény habot forgassuk bele és tegyük félre. A piskótát óvatosan vegyük ki a tepsiből, borítsuk lisztezett területre. Kenjük meg a tetejét lekvárral, majd simítsuk el rajta a krém nagy részét. Tekerjük fel és a krém maradék részét kenjük a tekercs tetejére. Díszítés gyanánt extra tejszínhabot is nyomhatunk rá.

Még két finom karácsonyi desszertért kattints a következő oldalra!

Fotó:123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!