Pirított csirkemell füstölt sajt mártással: a tökéletes vasárnapi ebéd 30 perc alatt

Mert bizony igaz az, hogy nem kell órákig állnod a konyhában azért, hogy fenséges ételt rakj az asztalra a család elé.

Pirított csirkemellcsíkok füstölt sajt mártással

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl tej
  • 1 tk őrölt rozmaring
  • olaj
  • só, bors

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a rozmaringgal – ízlés szerint további zöldfűszereket is használhatunk. Ezután forró olajon aranybarnára pirítjuk a csíkokat, egy másik edényben pedig elkezdjük alacsony hőfokon melegíteni a tejszínt. Amikor elkezd forrni, folyamatos kevergetés közben beletesszük a lereszelt sajtokat, ha pedig a szósz már sűrűsödni kezd, beleöntjük a tejet is, és sóval, fehérborssal ízesítjük a mártást. Pár perc forralás után a hússal és a rizzsel tálaljuk.

További két vasárnapi ebédötletért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2