Egy könnyed fogás vacsorára, amit még a férfiak is szeretnek: Gombás csirkesaláta
Laktató saláta, amit a diétázók is bátran fogyaszthatnak.
Gombás csirkesaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg csiperkegomba
- 2 db sárgarépa
- 1 db citrom
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 1 db babérlevél
- 1 csipet cukor
- 3 ek olívaolaj
- vaj
- só, bors
Elkészítés:
A csirkemellfilét megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet. Felkockázzuk, majd egy serpenyőben forró vajon körülbelül 10 percig pirítjuk, közben hozzáadjuk a megtisztított, négy részre vágott gombát és a felkarikázott sárgarépát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kifacsart citrom levét elkeverjük 3 evőkanál vízzel, sóval, borssal és a babérlevéllel, majd meglocsoljuk vele a zöldséges húst, és megszórjuk a megmosott, finomra vágott petrezselyemmel is, végül fedő alatt puhára pároljuk az egészet. A salátaöntethez a maradék citromlevet elkeverjük sóval, borssal, a cukorral és az olívaolajjal, majd a kihűlt gombás-húsos keverékre öntjük, és tálalás előtt rövid ideig érleljük az ételt az hűtőszekrényben.