Egy könnyed fogás vacsorára, amit még a férfiak is szeretnek: Gombás csirkesaláta

Laktató saláta, amit a diétázók is bátran fogyaszthatnak.

Gombás csirkesaláta

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db citrom
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 db babérlevél
  • 1 csipet cukor
  • 3 ek olívaolaj
  • vaj
  • só, bors

Elkészítés:

A csirkemellfilét megmossuk, és papírtörlővel leitatjuk róla a felesleges nedvességet. Felkockázzuk, majd egy serpenyőben forró vajon körülbelül 10 percig pirítjuk, közben hozzáadjuk a megtisztított, négy részre vágott gombát és a felkarikázott sárgarépát, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kifacsart citrom levét elkeverjük 3 evőkanál vízzel, sóval, borssal és a babérlevéllel, majd meglocsoljuk vele a zöldséges húst, és megszórjuk a megmosott, finomra vágott petrezselyemmel is, végül fedő alatt puhára pároljuk az egészet. A salátaöntethez a maradék citromlevet elkeverjük sóval, borssal, a cukorral és az olívaolajjal, majd a kihűlt gombás-húsos keverékre öntjük, és tálalás előtt rövid ideig érleljük az ételt az hűtőszekrényben.

További két saláta receptjéért lapozz!

Oldalak

  • 1
  • 2