Recept

Ez még a kezdőknek is menni fog: Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal

Pofonegyszerű étel fél óra alatt.

Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal

Hozzávalók:

  • 65 dkg csirkemáj
  • 4-5 dl olaj
  • 2-3 marék borsó
  • 2-3 ek majonéz
  • 2 cs fokhagymás salátaöntet
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 1 cs félkész rizs
  • fél zacskó sütnivaló burgonya
  • só, bors

Elkészítés:

Vizet forralunk, belehelyezzük a zacskós rizst, egyúttal a borsót is, így egyben megfőnek. A rizst lecsöpögtetjük, a borsót leszűrjük, és összekeverjük őket. Egy nagyobb méretű edényben körülbelül 1 dl olajat melegítünk, rádobjuk a megtisztított csirkemájakat, és magas lángon megpirítjuk. Ha már szép piros mindkét oldala, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, majd még két percig mindkét oldalát sütjük. Egy nagyobb tálba borítjuk a tejfölt, hozzáadjuk a majonézt, beleszórjuk a fokhagymás fűszert, és jó alaposan összekeverjük. Forró olajban kisütjük a hasábburgonyát, és a frissen sült májat a krumplival, a rizzsel és a mártogatóssal kínáljuk.

További két májból készült ételért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept
Lifestyle
Húsvétkor a magyarok egyszerűen bolondulnak a kalácsért. Viszont vannak olyanok, amik nem a legjobb minőségűek. Van, amibe mi is belefutottunk.
Lifestyle
Egyre több az internetes bűnöző, akik ugye nem csak az OTP Bank nevében telefonálgatnak. Most egy nyugdíjast túlságosan is könnyű volt behúzni a csőbe.
Lifestyle
Ha ezt az akadályt is sikerrel veszed, jogosan lehetsz majd büszke magadra!