Ez még a kezdőknek is menni fog: Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal

Pofonegyszerű étel fél óra alatt.
Pirított csirkemáj fokhagymás mártogatóssal
Hozzávalók:
- 65 dkg csirkemáj
- 4-5 dl olaj
- 2-3 marék borsó
- 2-3 ek majonéz
- 2 cs fokhagymás salátaöntet
- 1 nagy pohár tejföl
- 1 cs félkész rizs
- fél zacskó sütnivaló burgonya
- só, bors
Elkészítés:
Vizet forralunk, belehelyezzük a zacskós rizst, egyúttal a borsót is, így egyben megfőnek. A rizst lecsöpögtetjük, a borsót leszűrjük, és összekeverjük őket. Egy nagyobb méretű edényben körülbelül 1 dl olajat melegítünk, rádobjuk a megtisztított csirkemájakat, és magas lángon megpirítjuk. Ha már szép piros mindkét oldala, ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük, majd még két percig mindkét oldalát sütjük. Egy nagyobb tálba borítjuk a tejfölt, hozzáadjuk a majonézt, beleszórjuk a fokhagymás fűszert, és jó alaposan összekeverjük. Forró olajban kisütjük a hasábburgonyát, és a frissen sült májat a krumplival, a rizzsel és a mártogatóssal kínáljuk.