Recept

Retró édesség, pont úgy, ahogyan a nagyi csinálta: Rácsos baracklekváros sütemény

Ha elkezded enni, nem fogod tudni abbahagyni!

Rácsos baracklekváros sütemény

Hozzávalók:

  • 80 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 db tojássárgája
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 üveg baracklekvár (a kenéshez)
  • 1 ek zsír
  • 1 cs sütőpor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 1 kis pohár tejföl

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit jó alaposan összegyúrjuk, és körülbelül egy órán át hideg helyen pihentetjük. A tészta 1/3 részét eltesszük, a többit nagyjából 0,5 centiméter vastagságúra kinyújtjuk, és kikent, lisztezett tepsibe tesszük. A lekvárt egyenletesen eloszlatjuk az alapon, a maradék tésztát pedig szintén 0,5 centiméter vastagra nyújtjuk, csíkokra vágjuk, és a sütemény tetejét berácsozzuk vele. 180 fokos előmelegített sütőben körülbelül 25 perc alatt készre sütjük, ha pedig kihűlt, felszeleteljük.

További két sütemény receptjéért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

Recept