Pihe-puha sajtos kifli - Édesanyám féltve őrzött receptje
Minden családban vannak olyan receptek, amelyek generációról generációra öröklődnek megsárgult, kézzel írt cetliken. Amikor nemrég otthon jártam, lefotóztam néhány ilyet a telefonommal, hogy mindig kéznél legyenek. Most meg is mutatom nektek a családunk kedvenc sajtos kifli receptjét!
Sajtos kifli egyszerűen
Hozzávalók:
- 1 kg liszt
- 5 dkg élesztő
- 4 kávéskanál só
- 2 kávéskanál cukor
- 2 dl olaj
- 6 dl langyos tej
- reszelt sajt a tetejére
Elkészítés:
Az alapanyagokat egy tálban összegyúrjuk, majd 10 gombócra osztjuk a tésztát, és deszkán fóliával és konyharuhával letakarva kb. 1 óráig kelesztjük. A gombócokból kerek lapot nyújtunk, és derelyevágóval 8 cikkre vágjuk, mint a tortát. A tölteléke lehet bármilyen, sajtrudacska, szalámi, kolbász vagy vajdarabka. Ezután a körcikk szélesebbik végén elkezdjük feltekerni. Sütőpapíros tepsiben még kelesztjük 20-30 percig, megkenjük tojással, megszórjuk sajttal vagy magokkal, mákkal, amivel gondoljuk.180 fokos sütőben megsütjük.
Nekem gyerekkorom nagy kedvence ez a finomság, garantálom, hogy Te sem fogsz benne csalódni.
Még több kifliért klikk a következő oldalra!