Párolt lilakáposzta hagymával és almával

A káposztát - főként a lilát - hajlamosak vagyunk mellőzni a konyhánkból. Pedig igen ínycsiklandó ételek készülhetnek belőle. Az egyik legismertebb párolással készül, hiszen ez nagyon gyorsan megvan, és remek köretként szolgál.

Hozzávalók

  • Lilakáposzta
  • Alma
  • Vöröshagyma
  • Borecet
  • Méz
  • Köménymag
  • Olaj

Elkészítés
Kevés olajat tegyünk fel forrni, majd dobjuk rá a lereszelt hagymát, a köményt, egy csipet sót és a lilakáposztát. Tegyük rá a fedőt és hagyjuk párolódni. Öntsük rá a borecetet és a reszelt almát. Ezt is hagyjuk egy kicsit megpuhulni, majd kb. 1 kanál mézzel édesítsük.

Készítsd el a paradicsomos káposztát is!

Oldalak

Sztárok
Igazából már lengedezett a levegőben, hogy nem működik minden megfelelően Varga Miklós Joe és Hrovatin Csenge között, a szakításuk bejelentése azonban mégis meglepett mindenkit.
Lifestyle
A Bak akár napokon belül meglelheti az új kedvesét. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Egészség
A fogamzásgátló tabletták a terhességmegelőzés egyik legnépszerűbb formái Magyarországon is az óvszer mellett. Most megmutatjuk, mi történik, ha elfelejtetted bevenni az adagodat.