Sajtos tojáskrém

A párizsis, vagy szalámis szendvicsre elég hamar rá lehet unni, ezért néha érdemes kipróbálni valami újat, amivel feldobjuk a reggelinket. Ez a tojáskrém amellett, hogy nagyon finom, laktató is, így az ebédig biztosan nem éhezünk meg.

A párizsis, vagy szalámis szendvicsre elég hamar rá lehet unni, ezért néha érdemes kipróbálni valami újat, amivel feldobjuk a reggelinket. Ez a tojáskrém amellett, hogy nagyon finom, laktató is, így az ebédig biztosan nem éhezünk meg.


Hozzávalók

  • 5 db tojás
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl
  • 3 evőkanál majonéz
  • egy kevés citromlé
  • só, bors a fűszerezéshez

Elkészítés

A tojásokat jó keményre főzzük és megvárjuk míg kihűl. Közben a sajtot lereszeljük, majd ha a tojások kíhűltek, azokat is. Egy külön tálban összekeverjük a mustárt, majonézt, a tejfölt, az összenyomkodott fokhagymát, a citromlevet. Ehhez keverjük hozzá a reszelt sajtot és tojást, majd ízlés szerint fűszerezzük.

Kenhetjük pirítós kenyérre, de szendvicsbe is rakhatjuk.

Próbáld ki a tejszínes avokádókrémet is!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!