Egy étel a tészta szerelmeseinek: Parmezános bundában sült csirke spagettivel

Egy igazán szaftos egytálétel ebédre vagy vacsorára.

Parmezános bundában sült csirke spagettivel

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 8 szelet csirkemell
  • 40 dkg aprított paradicsom (konzerv)
  • 25 dkg mozzarella sajt
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek oregánó
  • 1 ek bazsalikom
  • 1 ek worcestershire szósz
  • 1 tk barna cukor vagy méz
  • só, bors

A panírozáshoz:

  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 5 dkg reszelt parmezán
  • 2 db tojás

A körethez:

  • 30 dkg spagetti

Elkészítés:

A csirkemellszeleteket sózzuk, borsozzuk, először a lisztbe, majd az enyhén sós felvert tojásba, végül a reszelt parmezánnal összekevert zsemlemorzsába forgatjuk. A panírozott szeleteket sütőpapírral kibélelt tepsibe rakosgatjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. A körethez a tésztát enyhén sós vízben puhára főzzük, leöblítjük hideg vízzel, lecsepegtetjük, és félretesszük, amíg elkészítjük a szószt. Kevés olajon megfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadjuk a worcestershire szósz és a paradicsomkonzervet. Belenyomkodjuk a fokhagymagerezdeket, oregánóval, bazsalikommal, sóval és borssal fűszerezzük, végül barna cukorral egyensúlyozzuk a savanykás ízt. Folytonos kevergetés mellett besűrítjük, majd a paradicsomos raguból a kisült csirkemellszeletek tetejére kanalazunk, a húsokra egy-egy szelet mozzarellát teszünk, és visszatoljuk pár percre a sütőbe az egészet, amíg a sajt meg nem pirul. Spagettivel tálaljuk.

További két csirkemelles receptért lapozz!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!