Laktató vacsora 30 perc alatt: Ellenállhatatlan sonkás-sajtos spenóttekercs
Tökéletes fogás, ha péntek este már nem bajlódnál sokat a főzéssel.
Spenóttekercs
Hozzávalók:
- 50 dkg fagyasztott vagy friss spenót
- 20 dkg szeletelt, füstölt-főtt sonka
- 20 dkg natúr krémsajt
- 15 dkg trappista sajt
- 3 gerezd fokhagyma
- 2 db tojás
- só, bors
Elkészítés:
A fagyasztott spenótot hagyjuk felengedni és kinyomkodjuk, majd összekeverjük a felvert tojásokkal, sózzuk, borsozzuk, és belekeverjük a reszelt fokhagymagerezdeket is. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, a tetejére reszeljük a trappista sajtot. Előmelegített sütőben 180 fokon 15 percig sütjük. Kivesszük a sütőből, hagyjuk kihűlni, majd rákenjük a krémsajtot, ráterítjük a sonkaszeleteket és szorosan feltekerjük. A tekercset frissen tartó fóliára helyezzük, és hűtőszekrényben pihentetjük. Hidegen, ujjnyi vastagra szeletelve tálaljuk.