Recept

Paradicsomos zöldség curry

Sokan járunk indiai étterembe, hogy kiszélesítsük tapasztalatainkat a nemzetközi konyhák terén. Aki oda van az indiai ízvilágért, de nem akar mindig kimozdulni, hogy étterembe mehessen, otthonába is beköltöztetheti az indiai konyhát.

Előveszünk egy nagy lábast, és beleszórjuk az apróra vágott hagymát, majd kis olajon megpuhítjuk. Hozzáadjuk a curry port, a kimagozott és apróra vágott chilit, és a darált mandulát, majd pár percig kevergetjük. Egy kevés olajjal felöntjük, majd beleszórjuk a darabokra vágott krumplit és répát. Ez után beleöntjük a paradicsompürét, és addig adagolunk hozzá vizet, amíg a zöldségeket el nem lepi a szósz. Megkeverjük, és 25 percig hagyjuk forrni. Amíg fő a lábas tartalma, addig előveszünk egy serpenyőt, amibe beleöntjük a maradék olajat. Miután kellően felmelegedett, beleszórjuk a

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 2 evőkanál növényi olaj (vagy ghee)
  • 1 fej vöröshagyma
  • fél evőkanál curry por
  • 1 db zöld chili paprika
  • másfél evőkanál darált mandula
  • 35 dkg krumpli
  • 3 db közepes sárgarépa
  • 1 konzerv sűrített paradicsom (400ml)
  • fél teáskanál garam masala por
  • fél fej karfiol
  • 1 maréknyi kesudió
  • 1 maréknyi koriander levél

Elkészítés

Előveszünk egy nagy lábast, és beleszórjuk az apróra vágott hagymát, majd kis olajon megpuhítjuk. Hozzáadjuk a curry port, a kimagozott és apróra vágott chilit, és a darált mandulát, majd pár percig kevergetjük. Egy kevés olajjal felöntjük, majd beleszórjuk a darabokra vágott krumplit és répát. Ez után beleöntjük a paradicsompürét, és addig adagolunk hozzá vizet, amíg a zöldségeket el nem lepi a szósz. Megkeverjük, és 25 percig hagyjuk forrni. Amíg fő a lábas tartalma, addig előveszünk egy serpenyőt, amibe beleöntjük a maradék olajat. Miután kellően felmelegedett, beleszórjuk a garam masala port, a rózsákra tördelt karfiolt és a kesudiót. Körülbelül 5 percig sütjük, majd beleöntjük a lábasba. Hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Amikor a zöldségek már puhábbak, de azért még ropognak, hozzáadjuk a koriandert. Tálalhatjuk párolt basmati rizzsel, naan kenyérrel, chutney-val vagy raitaval.

Ha szeretnéd levezetni ezt a fogást valami süteménnyel, remekül illik hozzá a mandulás sütemény.

Oldalak

Recept
Fashion&Beauty
Talán abban mind egyetérthetünk, hogy minden nő vágya a szép, csillogó, selymes és egészségesen növekedő haj. Ha pedig a hajkorona épségéről és szépségéről van szó, az egyik leghatékonyabb házi...
Egészség
Léteznek olyan tudományosan vizsgált növények, amelyek támogathatják a veseműködést, továbbá gyulladáscsökkentő, vizelethajtó vagy kristályképződést gátló hatásúak lehetnek. Cikkünkben most egy ilyen...
Sztárok
Christa B. Allen most először beszélt arról, milyen volt kiszabadulni egy „karizmatikus, gazdag szektavezér” befolyása alól – és hogyan tanulja újra felépíteni az életét.
Lifestyle
Fashion&Beauty
Az ünnepi szezon tökéletes alkalom, hogy a körmeink is ragyogjanak. Ha szereted a klasszikus karácsonyi árnyalatokat, de a túl harsány zöld vagy piros nem a te stílusod, a hófehér manikűrök igazi...
Egészség
Sokan észrevehetik, hogy télen magasabb a vérnyomásuk. Nem titok, hogy ilyenkor jobban oda kell rá figyelni.