Paradicsomos zöldség curry
Sokan járunk indiai étterembe, hogy kiszélesítsük tapasztalatainkat a nemzetközi konyhák terén. Aki oda van az indiai ízvilágért, de nem akar mindig kimozdulni, hogy étterembe mehessen, otthonába is beköltöztetheti az indiai konyhát.
Hozzávalók
- 2 evőkanál növényi olaj (vagy ghee)
- 1 fej vöröshagyma
- fél evőkanál curry por
- 1 db zöld chili paprika
- másfél evőkanál darált mandula
- 35 dkg krumpli
- 3 db közepes sárgarépa
- 1 konzerv sűrített paradicsom (400ml)
- fél teáskanál garam masala por
- fél fej karfiol
- 1 maréknyi kesudió
- 1 maréknyi koriander levél
Elkészítés
Előveszünk egy nagy lábast, és beleszórjuk az apróra vágott hagymát, majd kis olajon megpuhítjuk. Hozzáadjuk a curry port, a kimagozott és apróra vágott chilit, és a darált mandulát, majd pár percig kevergetjük. Egy kevés olajjal felöntjük, majd beleszórjuk a darabokra vágott krumplit és répát. Ez után beleöntjük a paradicsompürét, és addig adagolunk hozzá vizet, amíg a zöldségeket el nem lepi a szósz. Megkeverjük, és 25 percig hagyjuk forrni. Amíg fő a lábas tartalma, addig előveszünk egy serpenyőt, amibe beleöntjük a maradék olajat. Miután kellően felmelegedett, beleszórjuk a garam masala port, a rózsákra tördelt karfiolt és a kesudiót. Körülbelül 5 percig sütjük, majd beleöntjük a lábasba. Hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. Amikor a zöldségek már puhábbak, de azért még ropognak, hozzáadjuk a koriandert. Tálalhatjuk párolt basmati rizzsel, naan kenyérrel, chutney-val vagy raitaval.
Ha szeretnéd levezetni ezt a fogást valami süteménnyel, remekül illik hozzá a mandulás sütemény.