Paradicsomos káposzta - Otthonos ízek

A káposzta egy remek őszi zöldség, így bátran készítsünk ilyen ételek.

Hozzávalók

  • 1 fej káposzta
  • 1 kg paradicsom
  • 1 fej hagyma
  • Olaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 zöldpaprika
  • Cukor

Elkészítés
Tisztítsuk meg a káposztát, majd vágjuk csíkokra. A hagymát dinszteljük meg olajon, majd tegyük rá a káposztát és sót. Fedjük le egy tetővel, és pároljuk puhára. A paradicsomot főzzük meg, törjük át egy nagyobb lyukú szitán. Ezután adjuk hozzá a káposztához, majd jöhet a kimagozott, apróra kockázott paprika. Egy kicsit hagyjuk főni, amíg el nem kezd puhulni. Készítsünk rántást lisztből és olajból. Ezután beletehetjük a cukrot és a sót is.

Még melegen tálaljuk.

Ha szereted a káposztás recepteket, készítsd el a füstölt húsos változatát is!

Oldalak

Utazás
A Védelmi Tanács vasárnapi ülése után magasabb szintre emelték hazánkban a terrorkészültséget - számolt be róla a Magyar Nemzet.
Sztárok
Asta Nielsen a némafilm korszak első európai sztárjaként vonult be a történelembe; kivételes élete volt, ő maga pedig igazi jelenségként ragyogott, akiért csakis rajongani lehetett.
Sztárok
A Nemzet Színésze - aki április 15-én ünnepelte 90. születésnapját - mérhetetlenül büszke két unokájára, Bencére és Enikőre.