Így készíts házi körtekompótot
Nincs is jobb, mint házilag elkészíteni egy remek befőttet, így biztos lehetsz benne, hogy nincs benne plusz adalék. A körtének most van szezonja, így érdemes egy ilyen ízű kompótot készíteni.
Hozzávalók
- Befőzni való körte
- Cukor vagy édesítőszer
- Szegfűszeg
- Darabos fahéj
- Citromlé
Elkészítés
A körtéket megmossuk és összevágjuk. Egy tálba citromos vizet engedünk, majd beletesszük a körtéket, hogy ne barnuljon meg. Az alaposan kimosott üvegek aljára teszünk 4 db szegfűszeget és fahéjat, majd félig megtöltjük körtével. Mehet rá a cukor és a többi körte, amíg meg nem telik. Az üvegekbe vizet teszünk, a körték tetejére pedig szalicilt. Fedjük le fóliával az üvegek tetejét, és zárjuk le.
Magasabb szélű edénybe újságpapírt teszünk, belerakjuk az üvegeket 3/4 részig töltjük hideg vízzel, majd befedjük egy vizes konyhai törülközővel. A tűzre rakjuk, főzéstől számítva 10 percig főzzük.
Egy nap pihentetés után fogyaszthatjuk.
Készítsd el a grízes kompót receptünket is!