Retró egy kis extrával – Klasszikus paradicsomleves sajttal és pirított kenyérkockákkal

Pont olyan, ahogyan a menzán készítették, mi azonban az ízek kedvéért belevittünk egy kis csavart.

Paradicsomleves sajttal és pirított kenyérkockákkal

Hozzávalók:

  • 1 l paradicsomlé
  • 1 fej hagyma
  • 1 zeller
  • 1 ek liszt
  • 2 ek olaj
  • só, bors
  • cukor (ízlés szerint)
  • oregánó
  • bazsalikom
  • reszelt sajt
  • pirítóskockák

Elkészítés:

A lisztből és az olajból rántást készítünk, majd hozzáadjuk a paradicsomlevet, amit sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal ízesítünk, ízlés szerint pedig cukorral édesítünk. A hagymát egészben, a zellert pedig kettévágva beledobjuk, ezután pedig a levest körülbelül 20-25 percig főzzük, majd a hagymát és a zellert eltávolítjuk. A kész levest még forrón, reszelt sajttal és pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

További két zöldséges levesért lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!