Panettone - Az itáliai konyha egyik ínyencsége

Az olasz konyha legkedveltebb karácsonyi csemegéi közé tartozó ételt könnyen elkészíthetjük otthon is. Nekünk bejgli, nekik panettone. Íme, a recept!

Hozzávalók

  • 600 g liszt
  • 25 g élesztő (1 csomag)
  • 220 g vaj
  • 4 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 2 tojássárgája
  • 200 g kristálycukor
  • 80 g narancshéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g mazsola
  • 2 csipetnyi só
  • 350 ml langyos víz

Elkészítés
Első lépésként a lisztet beleöntjük egy tálba, majd a középén kialakítunk egy mélyedést, ahová beleszórunk néhány alapanyagot: az élesztőt, a tej felét, egy ek. cukrot. Utána összekeverjük őket, addig amíg az élesztő folyékonnyá nem válik. 30 percig hagyjuk kelni a tésztát. A fél óra leteltével a megmaradt cukrot, tejet és a tojássárgáját is keverjük hozzá a masszához. A vajat és a fűszereket is hozzákeverhetjük, majd összegyúrjuk, és újra kelni hagyjuk körülbelül 1 órán keresztül. Mialatt a tészta kel, a gyümölcsöket daraboljuk fel és cukrozzuk meg. A tészta formát alaposan vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel.
A tészta kikelése után nyújtsuk ki a deszkán és szórjuk rá a gyümölcsöket. Ha ezzel megvolnánk, akkor gyúrjuk össze a tésztát, és a sütőformába kihelyezve kelesszük még további 1 órán át. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül 50 percig sütjük.

Oldalak

Lifestyle
A tini-romantika még mindig képes tarolni. Ismét megmutatjuk, hogy mely filmekre kaptak rá a nézők a magyarországi Netflixen!
Sztárok
Zac Efron, hírnevének megszerzése óta rengeteget utazik, mikor munkaügyben, mikor egyszerűen kikapcsolódás céljából. Ennek ellenére sok éven át megőrizte kaliforniai gyökereit, így mindenkit...
Lifestyle
Persze mind tudjuk, hogy a kávé lendületet és energiát ad, na meg persze nagyon finom és sokunk számára elmaradhatatlan kiegészítője a reggeleknek, valójában viszont még ettől is sokkal több rejlik...