Recept

Panettone - Az itáliai konyha egyik ínyencsége

Az olasz konyha legkedveltebb karácsonyi csemegéi közé tartozó ételt könnyen elkészíthetjük otthon is. Nekünk bejgli, nekik panettone. Íme, a recept!

Hozzávalók

  • 600 g liszt
  • 25 g élesztő (1 csomag)
  • 220 g vaj
  • 4 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 2 tojássárgája
  • 200 g kristálycukor
  • 80 g narancshéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g mazsola
  • 2 csipetnyi só
  • 350 ml langyos víz

Elkészítés
Első lépésként a lisztet beleöntjük egy tálba, majd a középén kialakítunk egy mélyedést, ahová beleszórunk néhány alapanyagot: az élesztőt, a tej felét, egy ek. cukrot. Utána összekeverjük őket, addig amíg az élesztő folyékonnyá nem válik. 30 percig hagyjuk kelni a tésztát. A fél óra leteltével a megmaradt cukrot, tejet és a tojássárgáját is keverjük hozzá a masszához. A vajat és a fűszereket is hozzákeverhetjük, majd összegyúrjuk, és újra kelni hagyjuk körülbelül 1 órán keresztül. Mialatt a tészta kel, a gyümölcsöket daraboljuk fel és cukrozzuk meg. A tészta formát alaposan vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel.
A tészta kikelése után nyújtsuk ki a deszkán és szórjuk rá a gyümölcsöket. Ha ezzel megvolnánk, akkor gyúrjuk össze a tésztát, és a sütőformába kihelyezve kelesszük még további 1 órán át. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül 50 percig sütjük.

Video Kiemelkedő női teljesítmények, neves sztárvendégek - Hetedszer ünnepeltük az Inspiráló Nőket

Hozzávalók

  • 600 g liszt
  • 25 g élesztő (1 csomag)
  • 220 g vaj
  • 4 tojás
  • 2 dl langyos tej
  • 2 tojássárgája
  • 200 g kristálycukor
  • 80 g narancshéj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 100 g mazsola
  • 2 csipetnyi só
  • 350 ml langyos víz

Elkészítés
Első lépésként a lisztet beleöntjük egy tálba, majd a középén kialakítunk egy mélyedést, ahová beleszórunk néhány alapanyagot: az élesztőt, a tej felét, egy ek. cukrot. Utána összekeverjük őket, addig amíg az élesztő folyékonnyá nem válik. 30 percig hagyjuk kelni a tésztát. A fél óra leteltével a megmaradt cukrot, tejet és a tojássárgáját is keverjük hozzá a masszához. A vajat és a fűszereket is hozzákeverhetjük, majd összegyúrjuk, és újra kelni hagyjuk körülbelül 1 órán keresztül. Mialatt a tészta kel, a gyümölcsöket daraboljuk fel és cukrozzuk meg. A tészta formát alaposan vajazzuk ki és szórjuk meg liszttel.
A tészta kikelése után nyújtsuk ki a deszkán és szórjuk rá a gyümölcsöket. Ha ezzel megvolnánk, akkor gyúrjuk össze a tésztát, és a sütőformába kihelyezve kelesszük még további 1 órán át. Előmelegített sütőben 200 fokon, körülbelül 50 percig sütjük.

Oldalak

Recept
Lifestyle
A legtöbben azt hiszik, a WC tisztán tartása csak a belső felület alapos suvickolásáról szól. Pedig van egy olyan pontja a csészének, amit szinte senki nem tisztít rendszeresen – és itt gyűlik össze...
Egészség
A hideg időszakban különösen fontos, hogy óvd az egészségedet, ehhez pedig nem feltétlenül kell egyből a gyógyszeres dobozhoz nyúlnod – természetes alapanyagok is nagy segítségedre lehetnek.
Sztárok
A Tankcsapda dobosa, Fejes Tamás nyerte az egyik fontos licitet a Kincsvadászokban, és emiatt elő is húzott egy viccet.
Sztárok
György, Sarolta és Lajos csak korlátozott időt tölthetnek nagyapjukkal, a királlyal, aminek hátterében érthető okok állnak, még ha elsőre talán meglepő is erről hallani.
Lifestyle
Egy régi vágy új értelmet nyerhet az Oroszlán számára. Napi horoszkóp.
Fashion&Beauty
Sarolta hercegnő édesanyja, Katalin hercegné karácsonyi koncertjén bűvölt el mindenkit, méghozzá egy olyan bájos ruhában, melynek egyik apró részletével Dianára emlékezett.