Chili con carne - Csípős mexikói étel
A babos ételek gyakran előfordulnak a magyar konyhában is, így nem okozhat nagy meglepetést a csípős, mexikói étel sem.
Hozzávalók
- 2 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1-1 zöld és piros paprika
- 2 konzerv vörös bab
- 4 evőkanál olívaolaj
- 50 dkg darált marhahús
- 100 dkg paradicsom
- 5 dl zöldségleves
- 1 teáskanál szárított oregánó
- 1 teáskanál chili por
Elkészítés
Az olajon dinszteljük meg az apróra felvágott hagymát és fokhagymát. Tegyük bele a paprikát, a húst és a paradicsomot. Kicsit pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a babot és a levest. Kb. 1 órán át lassú tűzön főzzük, majd tegyük bele a fűszereket. Kenyérrel tálaljuk.