Padlizsánkrém kerti partikhoz

Egy könnyed nyári rendezvényhez elég, ha hideg ételt szolgálunk fel. Jöjjenek akár barátok, akár üzletfelek, tökéletes választás a padlizsánkrémes kenyér, hiszen nem telít el, mégis remek fogás az éhség ellen.

Hozzávalók

Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is!
1,5 kg padlizsán
20 dkg vöröshagyma
1,5 dl olaj vagy 8-10 evőkanál majonéz
ételízesítő
fekete őrölt bors

Elkészítés

A megmosott padlizsánokat szurkáljuk meg villával, aztán tegyük be a forró sütőbe, és süssük puhára. Majd vegyük ki őket, és tegyük egy lábasba, amit lefedünk. Hagyjuk állni, majd 15 perc után hámozzuk meg őket. Ezután nyomkodjuk ki jól alaposan a sült padlizsánokat, és vágjuk apró darabokra. Közben reszeljük le a hagymát, amit borssal és sóval keverjünk össze. Tegyünk rá majonézt és öntsük bele a padlizsán darabokat, majd keverjük össze őket jó alaposan. Aki kedveli, csepegtethet rá egy kevés citromlevet. Puha kenyérre vagy pirítósra kenve tálaljuk.

Ha a vendégek vágynának egy kis édességre is, készítsd el nekik a karamellás-magos lapocskákat!

Oldalak