Recept

Citromos-spárgás linguine

Nyáron igen jól tud esni egy tál tésztaétel. Sokan csak kikapják a félkész tésztát a spájzból és pár perc alatt készre főzik. Azonban ez most egy olyan recept, ahol mindenkinek saját magának kell elkészítenie az alapot. A végeredmény magáért beszél.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    50 dkg tésztaliszt
  • 3 db tojás
  • 3 db citrom
  • 70 dkg zöld spárga
  • 3 evőkanál margarin
  • 10 dkg reszelt ementáli sajt
  • 1 dl tejszín
  • friss aprított bazsalikom
  • fűszerek: bors, só

Elkészítés

A lisztet, tojást és egy csipet sót összekeverünk, majd 15-30 percig letakarva hagyjuk, hogy megkeljen. Utána vegyük ki, és egy lisztezett deszkán vágjuk öt felé. A levágott darabokat nyújtsuk laposra, majd vagdossuk egyenlő részekre. Ha megvagyunk, tegyük bele őket a forrásban lévő enyhén sós vízbe, és hagyjuk főni körülbelül három percig. A spárga zsenge részét vágjuk három egyenlő részre, majd forró gőz felett pároljuk puhára. Közben vegyünk elő egy serpenyőt, amiben olvasszuk fel a margarint. A vajba dobáljuk bele a citromok héjait, és a levét pedig facsarjuk rá, majd öntsük fel tejszínnel. Fontos, hogy a mártást tartsuk állandóan melegen. A megfőtt tésztát tegyük bele a mártásba úgy, hogy 1 dl főzővizet is öntünk hozzá. Tegyük rá a tésztára a spárgát, és a reszelt sajtot is. Forgassuk őket össze, és már kész is a citromos-spárgás linguine.

Kóstold meg a házilag elkészített pestot is!

Oldalak

Recept
Lifestyle
A citrom olyan sokrétű, hogy az ember el sem tudná képzelni. Ráadásul a TikTokon egy nő zseniális konyhai hacket mutatott be a gyümölccsel kapcsolatban, amit neked is ki kell próbálnod.
Egészség
Sokan rettennek meg, ha kicsivel erősebb hajhullást tapasztalnak, de ez nem biztos, hogy problémát jelent. Azonban vannak jelei, amikor már változtatnunk kell az életmódunkon is.
Utazás
Lehet gyönyörű, de évente 100 ember életét veszti a helyszínen.