Mediterrán ízvilág - Pesto szósz házilag

A pesto egy igazán különleges íz világot képvisel: a mediterránt. Remekül feldobja a legegyszerűbb ételeket is, mint a pirítóst, vagy a tésztaféléket. Minden falat az olasz éttermek hangulatát idézi.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    3 dkg fenyőmag
  • 3 dkg parmezán

  • 1 csokor turbolya

  • 1 gerezd fokhagyma

  • 1 csokor petrezselyemzöld

  • fél dl olívaolaj

Elkészítés

A fenyőmagokat, zsiradék nélkül, aranysárgára pirítjuk. A parmezánt lereszeljük, a fokhagymát megtisztítva, összevágjuk. A turbolya- és a petrezselyemleveleket megmossuk, majd finomra vágva összekeverjük a fenyőmagokkal, a parmezánnal és a fokhagymával. Ezután aprítógépben pépesítjük. Ha nincs aprítógép, habverő segítségével dolgozzuk simára, és várjunk, amíg homogén nem lesz. Az olajat szépen lassan adagoljuk hozzá. Ha kész, sóval ízesíthetjük.

Kóstold meg a paradicsomos pestót!

Oldalak

Sztárok
Vilmos szerint egyenesen őrültség Katalin titkos, éjszakai hobbija - ezt maga a hercegné vallotta be korábban egy podcastben.
Egészség
Sokan sajnos már csak akkor mennek el fogorvoshoz, amikor valami problémát észlelnek. Pedig itt egy rutinbeavatkozásról van szó, ami ráadásul nem is fájdalmas.
Utazás
Magyarországon is sok állat esik áldozatul az autósoknak, de egy kis odafigyeléssel ezt el lehet kerülni. Ráadásul ezt az állatfajt nem is könnyű észrevenni.