Yorkshire puding - Tradicionális angol köret
A klasszikus Yorkshire puding gyorsan, egyszerűen elkészíthető és garantált siker. A tradicionális recept szerint akkor kell kivenni a sütőből, amikor mér közepes átsült, de a külseje aranybarna. Frissen tálalva a legjobb.
Hozzávalók
- 4 nagyobb tojás
- 4 dl tej
- 4 dkg liszt
- Só
- 2 evőkanál olaj
Elkészítés
Elsőként melegítsük elő a sütőt 230 fokra. A tojásokat a tejjel és egy csipet sóval együtt öntsük egy nagy keverőtálba. Elektromos mixerrel verjük fel jó alaposan, majd hagyjuk állni 10 percet. Szitáljuk át a lisztet is, és keverjük csomómentesre a masszával. A tésztát hagyjuk pihenni legalább fél órát. A muffin formákat kenjük ki némi olajjal, és helyezzük őket a sütőbe. Ha már elég forró az olaj, vegyük ki és tegyük bele a masszát is. Ezt a tepsit tegyük egy simába, amit félig feltöltünk vízzel. Így a tészta nagyon omlós és puha lesz. Kb. 20 perc sütés kell neki.
Kóstold meg az angol almatortát is!