A legfinomabb pad thai receptje - Ha nincs rá időd, házhoz is kérheted!

Kevesebb kalória, több élvezet.

Pad thai

Aki egyszer belekóstol a pad thai életérzésbe, az nem engedi el könnyen. Az ázsiai konyha sokak szerint megosztó lehet, de Magyarországon is egyre inkább az a tapasztalat, hogy a keleties ízvilág iránti érdeklődés bizony növekvő tendenciát mutat. A vendégek többek között azért szeretik ezt a konyhát, mert egy úgy érzik, finomakat ehetnek, a kalóriákon azonban mégis spórolhatnak. Ha egyszer kipróbálja az ember, akkor tapasztalatból tudjuk, hogy nem tudja megunni. Még szerencse, hogy ha valaki nem étteremben, hanem otthon szeretné élvezni ezt a fantasztikus fogást, akkor nem kell hozzá nagy szakértelem, hiszen könnyen elkészíthető ételről van szó. Mutatjuk a legfinomabb verzió receptjét, és egy apróbb hírrel is készültünk.

A pad thai hozzávalói

  • rizstészta (érdemes beáztatni, csepegtetni, hogy nagyon puha legyen)
  • olaj - gyakorlatilag bármilyen jó, de általában olíva-, kókusz-, mogyoró- vagy avokádóolajat ajánlanak hozzá
  • fehérje: valójában olyan típusú proteint adsz a pad thai-hoz, amilyet szeretnél, a legnépszerűbb a csirkés, illetve garnélás változat
  • zöldségek: itt megint ízlés szerint lehet játszani, általában sárgarépát, metélőhagymát, valamint babcsírát szoktak hozzáadni, de azt dobsz bele, amit akarsz
  • fokhagyma (az extra ízélményért)
  • mogyoró (nagyon feldobja az összhatást, nemcsak külsőre, hanem ízre is)
  • friss lime
  • tojás

A szósz hozzávalói

  • 200 g pálmacukor
  • 1 ek. halszósz
  • 2,4 dl tamarind szósz
  • 1 ek. só
  • chili szósz

Pad thai - házhozszállítás

Ez a recept egyszerű, gyorsan elkészíthető, de ha valakinek nem fér bele az idejébe, jó hír, hogy a jelenleg hét budapesti étteremmel rendelkező pad thai wokbar a Wolttal együttműködve elindítja házhozszállítását, így mindenki az otthonában is élvezheti az ázsiai konyha ízeit. A szolgáltatás során választható ételek kis mértékben eltérnek az üzletben kapható fogásoktól. Mivel a pad thai ismérve, hogy a legfrissebb összetevőkből rendeléskor készül az étel, ezen a szállításnál sem szeretnének változtatni. A palacsinta és leves tekintetében ugyanezt a minőséget nem tudnák garantálni, így azok nem kerültek fel az online étlapra. Minden más összetevőt az üzletben megszokottakhoz hasonlóan kedvünkre válogathatunk össze.

Elkészítés

1. Vegyük elő a pad thai szósz hozzávalóit, keverjük össze, majd hagyjuk állni egy darabig.

2. Egy nagyobb, mélyebb serpenyőben közepes lángon hevítsük fel a választott olajat, dobjuk bele a csirkét (vagy a rákot, tofut, bármilyen fehérjét, amit szeretnénk hozzá), illetve a zöldségeket (a metélőhagymát és a babcsírát ne).

3. Pirítsuk meg egy-két percig, adjuk hozzá az egy darab tojást, aztán kevergessük.

4. Most jöhet hozzá a tészta és az alaplé. Főzzük szintén egy-két percig (addig, hogy a tészta puha legyen), és öntsük fel a szósszal. Jól keverjük meg, és főzzük össze további egy percig.

5. A végén adjuk hozzá a metélőhagymát, illetve a babcsírát.

6. Ha levettük a tűzről, szórjuk meg mogyoróval (aki csípősen szereti, chilivel is megteheti ugyanezt), és lime-mal tálaljuk.

Jó étvágyat!

Fotó, leadfotó: 123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!