Őszi finomság - Pikáns sütőtök krémleves

A hűvösebb idő beköszöntével mindannyian vágyunk valami lélekmelengető finomságra. A sütőtök krémleves kiváló választás, ugyanis magas vitamintartalma mellett igazán tápláló is. Próbáljuk ki ebédre vagy vacsorára!

Hozzávalók (4 adaghoz)

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    800 g sütőtök - meghámozva, kimagozva
  • 30 g vaj
  • 1 közepes fej felkockázott vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 késhegynyi őrölt fehérbors
  • 1 csapott teáskanálnyi só
  • 1 teáskanál curry fűszer
  • víz
  • 1 dl főzőtejszín
  • pirított tökmag

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk a megolvasztott vajon, majd hozzáadjuk a megmosott, felkockázott sütőtököt. A fazekat felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Fedő alatt nagyjából 30 perc alatt puhára főzzük a sütőtököt. A főzési idő utolsó perceiben a leveshez adjuk a curry fűszert. Ha kicsit kihűlt, botmixerrel óvatosan összeturmixoljuk, majd lassan hozzáadjuk a langyos tejszínt. Az elkészült levest sózzuk, borsozzuk, tálaláskor pirított tökmaggal díszítjük.

Fotók: kinsfarmmarket.com

Oldalak

Lifestyle
Futótűzként terjed a közösségi oldalakon egy feladvány - azt állítják, aki képes megoldani, az nagy valószínűséggel pszichopata.
Lifestyle
Mindenkivel előfordult már, hogy majd összeestünk az éhségtől, és beszaladtunk az első gyorsétterembe, ami az utunkba került. Ilyenkor általában szószt is kérünk a krumplihoz vagy csirkefalatokhoz.
Lifestyle
Szerencsés fejezet veszi kezdetét a Vízöntő életben. Napi horoszkóp!