Őszi finomság - Pikáns sütőtök krémleves

A hűvösebb idő beköszöntével mindannyian vágyunk valami lélekmelengető finomságra. A sütőtök krémleves kiváló választás, ugyanis magas vitamintartalma mellett igazán tápláló is. Próbáljuk ki ebédre vagy vacsorára!
Hozzávalók (4 adaghoz)
- Tetszik az oldal?
Nyomj itt egy nagy
Tetszik-et és gyere
máskor is! - 30 g vaj
- 1 közepes fej felkockázott vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 késhegynyi őrölt fehérbors
- 1 csapott teáskanálnyi só
- 1 teáskanál curry fűszer
- víz
- 1 dl főzőtejszín
- pirított tökmag
Elkészítés
Az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre pirítjuk a megolvasztott vajon, majd hozzáadjuk a megmosott, felkockázott sütőtököt. A fazekat felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a zöldségeket. Fedő alatt nagyjából 30 perc alatt puhára főzzük a sütőtököt. A főzési idő utolsó perceiben a leveshez adjuk a curry fűszert. Ha kicsit kihűlt, botmixerrel óvatosan összeturmixoljuk, majd lassan hozzáadjuk a langyos tejszínt. Az elkészült levest sózzuk, borsozzuk, tálaláskor pirított tökmaggal díszítjük.
Fotók: kinsfarmmarket.com