Merész ízvilág - Sárgarépalekvár
Ha unod már a megszokott ízeket, akkor próbáld ki a sárgarépából készült lekvárt, ami az egyszerű péksüteményeket is ínyenc fogássá varázsolja.
Hozzávalók
- 1 kg friss répa
- 1 kg porcukor
- 4 citrom
- egy marék mandula
- 3 evőkanálnyi rum
- 1 narancs
Elkészítés
A répákat pucold meg alaposan, majd szeld fel vékony karikákra és tedd egy lábasba. A sárgarépára annyi vizet önts, ami ellepi, majd lassú tűzön addig főzd míg egészen puha nem lesz a zöldség. Ha az előző lépéssel megvagy, akkor törd össze a répakarikákat, de ha van botmixered azt is bevetheted. Ha ezzel megvagy, akkor tedd egy nagy lábasba a pürét és add hozzá a porcukrot, a 4 citrom frissen facsart levét, 2 citrom lereszelt héját, az apróra tört mandulát, a rumot és a narancs héjából is egy keveset. Ha összeforrtak a hozzávalók, akkor forrón töltsd üvegben a lekvárt, az üvegeket zárd le és fejre állítva szárazon gőzöld ki.
Fotók: triedinblue.blogspot.com