Merész ízvilág - Sárgarépalekvár

Ha unod már a megszokott ízeket, akkor próbáld ki a sárgarépából készült lekvárt, ami az egyszerű péksüteményeket is ínyenc fogássá varázsolja.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    1 kg friss répa
  • 1 kg porcukor
  • 4 citrom
  • egy marék mandula
  • 3 evőkanálnyi rum
  • 1 narancs

Elkészítés

A répákat pucold meg alaposan, majd szeld fel vékony karikákra és tedd egy lábasba. A sárgarépára annyi vizet önts, ami ellepi, majd lassú tűzön addig főzd míg egészen puha nem lesz a zöldség. Ha az előző lépéssel megvagy, akkor törd össze a répakarikákat, de ha van botmixered azt is bevetheted. Ha ezzel megvagy, akkor tedd egy nagy lábasba a pürét és add hozzá a porcukrot, a 4 citrom frissen facsart levét, 2 citrom lereszelt héját, az apróra tört mandulát, a rumot és a narancs héjából is egy keveset. Ha összeforrtak a hozzávalók, akkor forrón töltsd üvegben a lekvárt, az üvegeket zárd le és fejre állítva szárazon gőzöld ki.

Fotók: triedinblue.blogspot.com

Oldalak

Home&Design
Nincs ki gondozza szeretett növényeidet mialatt te elutazol? Akkor olvass tovább, tippjeinkkel kedvenc zöldjeid sem sínylik meg a távollétedet.
Sztárok
György hercegnek számos regulának kell megfelelnie, melyek között van olyan, ami azt szabályozza, milyen ruhák alkothatják a gardróbját.
Fashion&Beauty
Tavasszal mindannyian szeretünk olyan ruhadarabokba bújni, melyek stílusosak, de mégis képesek meleget nyújtani a változékony időjárás ellen. Ilyen alapdarabok a kardigánok is, melyek kényelmesek és...