Tartósítószer nélkül - Fahéjas őszibarack befőtt
Ezt a finom, fahéjas őszibarack befőttet tartósítószer felhasználása nélkül készíthetjük el és télen remek desszert hozzávaló válhat belőle.
Hozzávalók
- 5 kg őszibarack (megpucolt, kimagozott)
- 3 liter víz
- 1 kg cukor
- 1 teásk. fahéj
Elkészítés
Töltsük bele egy nagy fazékba a vizet és szórjuk bele a cukrot és a fahéjat. Amíg ez fő, pucoljuk meg, magozzuk ki és vágjuk négyfelé a gyümölcsöket. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a szirupba őket és „rottyanásig” kevergessük. Ezután szűrjük le az őszibarackot, töltsük meg az üvegeket velük és a levéből annyit öntsünk rájuk, ami pont ellepi. Ezután rögtön csavarjuk rá a tetejüket.
Kóstold meg a mennyei ízű vaníliás őszibarack lekvárt is!
Fotó: showfoodchef.com