Tartósítószer nélkül - Fahéjas őszibarack befőtt

Ezt a finom, fahéjas őszibarack befőttet tartósítószer felhasználása nélkül készíthetjük el és télen remek desszert hozzávaló válhat belőle.

Hozzávalók

  • Tetszik az oldal?
    Nyomj itt egy nagy
    Tetszik-et és gyere
    máskor is!
    5 kg őszibarack (megpucolt, kimagozott)
  • 3 liter víz
  • 1 kg cukor
  • 1 teásk. fahéj

Elkészítés

Töltsük bele egy nagy fazékba a vizet és szórjuk bele a cukrot és a fahéjat. Amíg ez fő, pucoljuk meg, magozzuk ki és vágjuk négyfelé a gyümölcsöket. Ha ezzel megvagyunk, tegyük a szirupba őket és „rottyanásig” kevergessük. Ezután szűrjük le az őszibarackot, töltsük meg az üvegeket velük és a levéből annyit öntsünk rájuk, ami pont ellepi. Ezután rögtön csavarjuk rá a tetejüket.

Kóstold meg a mennyei ízű vaníliás őszibarack lekvárt is!

Fotó: showfoodchef.com

Oldalak

Lifestyle
Sokan kihagyják ezt a jelentéktelennek tűnő, ámde annál fontosabb lépést a sonkafőzés során. Vajon te is itt hibáztál eddig?
Sztárok
Ha ezt túl fogja élni Krausz Gábor és Mikes Anna szerelme, akkor valószínűleg mindent. A sztárpáros igyekezett megnyugtatni a rajongókat.
Sztárok
Gal Gadot nem sokat beszél a magánéletéről, így senkit sem lepett meg, mikor kiderült: nemrég a legnagyobb titokban hozta világra negyedik gyermekét. A DC sztárja most friss fotóval jelentkezett az...