Epres rakott palacsinta – egy olcsó, egyszerű, könnyed édesség

Szülinapi tortának is tökéletes.

Epres rakott palacsinta

Hozzávalók:

  • 4 nagy tojás
  • 840 ml tej
  • 80 ml olaj
  • 2 tk vanília
  • 3 érett banán
  • 100 g cukor
  • ½ tk só
  • 250 g liszt
  • ½ tk vaj
  • 10 szem eper
  • 300 ml tejszín
  • 2 ek porcukor

Elkészítés:

A tojást, a tejet, az olajat, a vaníliát, a banánt, a cukrot, a sót és a lisztet egy turmixgépben simára keverjük. A vajat megolvasztjuk a palacsintasütőben, majd egy kanálnyit merünk az előzőleg elkészített tésztából, amit addig kb. 3 perc alatt megsütünk. A krémhez az eperszemeket összeturmixoljuk, majd szűrőn átpasszírozzuk, hogy a magja ne kerüljön bele. 15 percre hűtőbe tesszük. Eközben egy tálban a tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük, majd először az eperpüré felével együtt folytatjuk a keverést, a másik felét már egy spatulával forgatjuk bele. Az epres-tejszínhabos krémből minden palacsinta közé kenünk úgy, hogy a legfelső tésztakorong tetejére is jusson belőle. Félbevágott eperszemekkel díszítjük, majd szeleteljük és mind megesszük.

Ebben a videóban láthatod, hogy mennyire könnyű elkészíteni:

További palacsinta receptekért lapozz!

Videó: instagram.com/buzzfeedtasty; Leadfotó: 123rf

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!