Nap receptje: Mamaliga – Húsos gombóc
Bemutatuk egy gyorsan elkészíthető receptet, amelyet paradicsommal és friss fűszerekkel tálalhatsz.
Hozzávalók:
• 2 pohár kukoricadara
• 2 ½ pohár víz
• ¾ teáskanál só
• 1 evőkanál vaj
• 1 pohár durvára vágott szalámi vagy füstölt kolbász
Elkészítés:
Serpenyőben összekeverjük a kukoricadarát, vizet és a sót. Felforraljuk, majd lejjebb vesszük a hőt és folyamatos kevergetés mellett 12 percig főzzük. Keverjük bele a vajat és a fűszereket. Egy másik serpenyőben olajat melegítünk. A tésztát labdákká formázzuk, majd tenyerünkkel kilapítjuk őket. Közepükbe szalámit teszünk. Felgöngyölítjük a tésztát és jól lezárjuk. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük. Melegen tálaljuk, szeletelt paradicsommal és friss fűszerekkel.
Kétszersült minden szombaton a FEM3 műsorán.