Recept

Nagyi házi zserbója: Még a tizenegyedik ujjamat is megnyaltam!

A lekváros dolgok nem tartoznak a kedvenceim közé, de a nagymamám zserbójának egyszerűen nem tudok ellenállni. Általában ha süt, akkor külön készít a családnak egy tányérral, és külön nekem eggyel. Persze nem eszem meg egyszerre, legalábbis nem mindig. Mivel az örömömet szeretem másokkal is megosztani, elhoztam Neked is a nagyi féltve őrzött receptjét.

Hozzávalók

A tésztához

  • 35 dkg liszt
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 1 dl tej
  • 1 dkg élesztő
  • csipetnyi sütőpor

A töltelékhez

  • 12 dkg darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 20 dkg lekvár

A csoki mázhoz

  • 10 dkg cukor
  • 3 dkg kakaó
  • 3 dkg vaj

Elkészítés

Az élesztőt langyos tejben egy kockacukorral felfuttatjuk. A lisztet a zsiradékkal elmorzsoljuk, hozzáöntjük a megkelt élesztőt,a cukrot, a tojást,a csipetnyi sütőport és jól összedolgozzuk. A tésztát 3 három részre osztjuk és lapot nyújtunk belőle.Az első lapot zsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és megkenjük sárgabarack lekvárral és meghintjük a cukros dióval. A töltelékre ráhelyezzük a második lapot, melyet szintén lekvárral kenünk meg és cukros diót szórunk rá. Ráhelyezzük a harmadik lapot és az így összeállított süteményt 1 órán át kelesztjük. Tetejét villával megszurkáljuk. Lassan sütjük,míg a teteje egyenletes világospirosra sül. Ha kihűlt, tetejét csokoládémázzal bevonjuk.

Édességből sosem elég! Még több karácsonyi süticsoda vár a következő oldalon!

Fotó, leadfotó: Pinterest.com

Oldalak

Recept
Utazás
A többség ki akarja majd használni a húsvéti hosszú hétvégén kínálkozó jó időt, és biztosan útra fog kelni. Azonban van néhány dolog, amire figyelni kell a közlekedésben!
Lifestyle
A Vízöntő szerelmi életében drámai változások várhatók. Hétvégi szerelmi horoszkóp!
Lifestyle
Most elfelejtheted a monoton EDM ütemeket, amiket a fesztiválokon hallasz. Itt a selymes vokálok, és dallamok kerülnek előtérbe.